Cuti Oh Cuti

Salam,


Sudah lama saya tak update blog ni....Bukan tak ingat ..selalu ingat nak update tapi ....susah nak tulis alasan disini sebab banyak sangat alasan kalau nak ditulis.
Anyway..untuk kali saya akan menceritakan tentang cuti. Sebagai pensyarah di IPG, cuti kami adalah seperti cuti sekolah. Cuma, pada cuti semester kedua kami diberi tambahan 1 minggu lagi cuti tambahan. Ini bermakna kami mendapat 3 minggu cuti pada semester ini.
Sedihnya..saya belum lagi mendapat cuti yang sebenarnya. Kenapa? Pada minggu pertama cuti, saya masih sebok menyiapkan kerja-kerja seperti menanda kertas peperiksaan dan mengajar KDC. Pada minggu kedua pula, saya dikehendaki menghadiri Bengkel selama 4 hari di Hotel Summit USJ. Manakala, pada minggu ketiga pula saya dikehendaki menghadiri satu lagi bengkel yang lain di Hotel Empress, Sepang. Minggu hadapan semester baharu bermula. Selain daripada menguruskan pendaftaran pelajar baharu, saya juga dikehendaki menghadiri satu lagi mensyuarat di MElaka dan Pulau Pinang.
Cuti semester selama tiga minggu berlalu tanpa cuti. Namun, saya merasa sangat gembira pada cuti kali kerana walaupun kami tidak pergi kemana-mana, tapi saya dapat menghabiskan masa bersama anak-anak dan cucu yang pulang bercuti. Selain itu, niat saya untuk mengemas rumah (setor) menjadi kenyataan dengan bantuan anak sulung saya ANas dan anak bongsu Arif juga Aliya.
Saya mengharapkan Allah memberikan saya kekuatan untuk meneruskan kerja dengan cemerlang dalam semester yang baharu ini.

Comments

Popular posts from this blog

GA Nurazzah Mana Pulak NI...

The Othman's: 28 Tahun Melayari Bahtera Mawaddah

Ibadah Korban: Manisfestasi Kecintaan Total